Scroll Top
   

THERAPIEËN

BEKIJK ONZE THERAPIEËN

A Touch Of Shiatsu is gespecialiseerd in Shiatsu, Cranio, Moxa en Do-In Yoga. Bekijk en lees meer over de verschillende therapieën die a Touch Of Shiatsu aanbiedt aan individuën en bedrijven.

Logo van aTouchofShiatsu wit

" Het is mijn overtuiging dat het lichaam een enorme wijsheid bezit en dat elk van ons zelf de sleutel heeft tot zijn eigen welzijn "

LEES MEER OVER SHIATSU

“Een vorm van manipulatie met duimen, vingers en handpalmen waarbij druk wordt uitgeoefend op het lichaam om interne stoornissen te corrigeren, de gezondheid te bevorderen of te bewaren en om specifieke problemen te behandelen.”
Dit is hoe het Japans ministerie van volksgezondheid shiatsu omschrijft.

Shiatsu verhoogt de circulatie van bloed en de afvoer van afvalstoffen in spieren , weefsels en organen. Hierdoor kunnen de verschillende systemen in je lichaam beter hun werk doen wat een positieve invloed heeft op je gezondheid en algeheel welbevinden.

Shiatsu is een ideale manier om te ontstressen en wordt van oudsher preventief toegepast om klachten te voorkomen.

LEES MEER OVER DO-IN YOGA

Do-In is 2500 jaar geleden ontstaan in China. Deze bewegingsleer is ontwikkeld als zelftherapie voor een optimale gezondheid en weerbaarheid tegen ziekte.

Do-In bestaat uit een combinatie van meridiaanstrekkingen, zelfmassage, ademhalings-en energie oefeningen. Do-In is een geweldige, unieke methode voor een gezond, energiek en vitaal leven. Door middel van speciale oefeningen breng je balans in lichaam en geest.

De oefeningen optimaliseren de energie (Ki) die door deenergiebanen stroomt en versterken het fysieke middelpunt van je lichaam: je hara. Het Japanse woord harastaat voor energiecentrum.

Met Do-Instimuleer je de natuurlijke manier van bewegen vanuit de buikkracht (hara), die ook terug te vinden is in de oosterse vechtsporten en krijgskunsten. ‘Do-In’ betekent letterlijk ‘de reis naar binnen’. Door bewust te bewegen maak je een reis naar binnen en komje dichter bij jezelf.

Je ontdekt je eigen mogelijkheden door op een respectvolle manier je lichaam te bewegenen je lichaam écht te voelen. Je gaat ervaren wat je lichaam vraagt of nodig heeft.

Als je daaraan gehoor geeft voel je je gewoonweg ‘lekkerder in je vel’ en ben je energieker. Maar het allerbelangrijkste: Do-In is vooral heelleuk om te doen

LEES MEER OVER CRANIO

Alles wat een mens overkomt in het leven op fysiek of emotioneel gebied heeft een weerslag in het lichaam. De gevolgen van stress, ziekte, maar ook emoties als pijn, woede en angst, worden ergens in ons lichaam opgeslagen in de vorm van spanning.

Hierdoor ontstaat een druk op het Cranio-Sacraal systeem en dat heeft rechtstreeks effect op het
functioneren van het zenuwstelsel. Na verloop van tijd uit zich dat in uiteenlopende klachten.

Door gebruik te maken van zachte technieken krijgt het lichaam de kans deze spanning los te laten. Tijdens de diepe ontspanning wordt de hersenactiviteit beperkt, waardoor er in het lichaam meer energie vrij komt en het zelfgenezend vermogen wordt aangesproken.

Er ontstaat meer ruimte voor een betere doorstroming en de natuurlijke balans tussen lichaam en geest wordt hersteld.

LEES MEER OVER MOXA

Moxa is een staafje of ‘sigaar’ gemaakt van gedroogd bijvoetkruid. Het wordt gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunst om acupunctuurpunten mee te verwarmen. Deze punten liggen op meridianen die net onder de huid lopen.

Bijvoet werd in de Middeleeuwen al “Moeder aller kruiden genoemd” om de enorme geneeskrachtige werking.

Door specifieke plaatsen te verwarmen met smeulende moxa kun je volgens de traditionele Chinese geneeskunst de doorstroming van energie beïnvloeden. De warmte van de moxa-sigaar, dringt via de meridianen diep door in het lichaam.  Je krijgt als het ware een infrarood warmte die helend werkt.

Moxa-therapie wordt voor allerlei doeleinden ingezet. Het kan helpen bij uitputting en oververmoeidheid. Het wordt toegepast bij sportblessures en bij spijsverteringsproblemen. Het wordt toegepast bij het behandelen van littekens als gevolg van verwonding of operaties. Maar het is best bekend als een alternatieve manier om te helpen met stuitligging.

De behandeling met moxa is heel aangenaam en veilig !

VOORDELEN VAN SHIATSU VOOR U OF UW BEDRIJF

Shiatsu is een mooie manier om aan te raken en aangeraakt te worden. Het helpt mee je gezondheid te bewaren, te bevorderen en te herstellen.