Basiscursus: Cranio sacraal therapie

De oorsprong van cranio-sacraal therapie ligt in de wereld van osteopathie. Dit holistische manuele behandelmethodiek richt zich op het cranio-sacraal systeem, bestaande uit de hersenen, ruggenmerg, hersenvlies, hersenvocht, schedel (cranium), en de wervelkolom tot aan het heiligbeen (sacrum). Binnen dit systeem bevindt zich een subtiele pulserende beweging, ook wel bekend als het primaire ademhaling mechanisme. In de cursus leer je hoe hoe je door zachte aanraking spanningen en disbalans in dit systeem kunt voelen en verlichten. Hierdoor wordt het zelfregulerend en zelfhelende vermogen van het lichaam aangesproken en kunnen opgeslagen
fysieke, mentale en emotionele blokkades terug vrij stromen.

 

Inhoud van de Cursus:

De cursus begint met een korte introductie over de oorsprong en achtergrond van cranio-sacraal therapie, de toepassingsmogelijkheden, contra-indicaties, anatomie en het fenomeen energie. Vervolgens wordt aandacht besteed aan het leren voelen en ervaren van het cranio-sacraal systeem. Je krijgt de kans om dit systeem grondig te begrijpen voordat je leert hoe je behandelingen bij anderen kunt uitvoeren. Diverse technieken worden onderwezen om klachten te identificeren en manuele methoden om in te grijpen in het cranio-sacraal ritme en klachten te verminderen. Na afronding van de cursus ben je in staat om zelfstandig volledige therapiesessies uit te voeren. Cranio-sacraal therapie heeft bewezen effectief te zijn bij een breed scala van aandoeningen, waaronder stressklachten, herstel na operatie, artritis, hoofdpijn, migraine, whiplash, en de behandeling van kinderen met autisme. Naast het verwerven van therapeutische vaardigheden, is de cursus gericht op persoonlijke groei. Kleine lesgroepen en een ondersteunende leeromgeving zorgen ervoor dat elke cursist zich op zijn gemak voelt. Er is voldoende tijd en ruimte voor reflectie en het delen van ervaringen.

 

Lesindeling en Voorkennis:

De cursus vereist geen specifieke voorkennis. Om je inschrijving te bevestigen, vragen we het volledige te storten. Betalingen kunnen worden gedaan op rekeningnummer BE45973151926989.

Basiscursus cranio sacraal therapie

 

Data:
13/04 & 27/04/2024 | 04/05 & 18/05/2024 | van 10:00 tot 16:30
Kostprijs:
€580
Therapie:
Cranio-sacraal

Schrijf je in via onderstaand formulier.

Vul in wat je al weet. We mailen je zo snel mogelijk terug en helpen je graag verder.