Praktijk

Shiatsu-behandelingen, momenten van rust aan onze zwemvijver en ontspanning in de sauna. Jouw plek om tot jezelf te komen.

Lees meer over ons uitgebreide aanbod aan behandelingen en faciliteiten.

Met heel veel zin en energie hebben wij in 2015 de praktijk a Touch of Shiatsu opgestart. Ik wil zoveel mogelijk mensen laten kennis maken met de ware kunst van Shiatsu, Cranio, Moxa en Do-in Yoga. Deze Therapieën kunnen meer voor je betekenen dan een moment van totale ontspanning tijdens een massage, maar het kan ook alleen maar dat zijn. Wat je er wil uithalen beslis je zelf.

Marjan Ledent023

in 10 sessies naar een stress -& klachtenvrij leven

Behandelingen, voeding, ademhaling en mindset zijn essentieel voor jouw algemeen welzijn. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze vullen en ondersteuenen elkaar..

Marjan Ledent060

Shiatsu

Een vorm van manipulatie met duimen, vingers en handpalmen waarbij druk wordt uitgeoefend op het lichaam om interne stoornissen te corrigeren.

Marjan Ledent077

Do-in Yoga

Do-In is 2500 jaar geleden ontstaan in China. Deze bewegingsleer is ontwikkeld als zelftherapie voor een optimale gezondheid en weerbaarheid tegen ziekte.

marjan met haar handen op het hoofd van een klant

Cranio

De gevolgen van stress, ziekte, maar ook emoties als pijn, woede en angst, worden ergens in ons lichaam opgeslagen in de vorm van spanning.

moxa therapie

Moxa

Door specifieke plaatsen te verwarmen met smeulende moxa kun je volgens de traditionele Chinese geneeskunst de doorstroming van energie beïnvloeden. 

pexels-ron-lach-8626329

Litteken
therapie

Shiatsu en moxatherapie bieden een weg om littekens te benaderen, niet alleen voor hun uiterlijke verschijning, maar ook voor hun diepere impact op het lichaam en de geest.

Marjan Ledent017

Sauna &
zwemvijver

Geniet van de sauna, neem een dipje in de zwemvijver of maak een wandeling in onze mooie tuin die aansluit aan het bos. De praktijk van A Touch of Shiatsu is ontworpen om u de rust te gunnen die u verdient.

"Het is mijn overtuiging dat het lichaam een enorme wijsheid bezit en dat elk van ons zelf de sleutel heeft tot zijn eigen welzijn"

- Marjan ledent

Lees verder over Shiatsu therapie.

“Een vorm van manipulatie met duimen, vingers en handpalmen waarbij druk wordt uitgeoefend op het lichaam om interne stoornissen te corrigeren, de gezondheid te bevorderen of te bewaren en om specifieke problemen te behandelen.”
Dit is hoe het Japans ministerie van volksgezondheid shiatsu omschrijft.

Shiatsu verhoogt de circulatie van bloed en de afvoer van afvalstoffen in spieren , weefsels en organen. Hierdoor kunnen de verschillende systemen in je lichaam beter hun werk doen wat een positieve invloed heeft op je gezondheid en algeheel welbevinden.

Shiatsu is een ideale manier om te ontstressen en wordt van oudsher preventief toegepast om klachten te voorkomen.

Tarieven: €65/uur

Lees verder over Do-in Yoga.

Do-In is 2500 jaar geleden ontstaan in China. Deze bewegingsleer is ontwikkeld als zelftherapie voor een optimale gezondheid en weerbaarheid tegen ziekte.

Do-In bestaat uit een combinatie van meridiaanstrekkingen, zelfmassage, ademhalings-en energie oefeningen. Do-In is een geweldige, unieke methode voor een gezond, energiek en vitaal leven. Door middel van speciale oefeningen breng je balans in lichaam en geest.

De oefeningen optimaliseren de energie (Ki) die door deenergiebanen stroomt en versterken het fysieke middelpunt van je lichaam: je hara. Het Japanse woord harastaat voor energiecentrum.

Met Do-Instimuleer je de natuurlijke manier van bewegen vanuit de buikkracht (hara), die ook terug te vinden is in de oosterse vechtsporten en krijgskunsten. ‘Do-In’ betekent letterlijk ‘de reis naar binnen’. Door bewust te bewegen maak je een reis naar binnen en komje dichter bij jezelf.

Je ontdekt je eigen mogelijkheden door op een respectvolle manier je lichaam te bewegenen je lichaam écht te voelen. Je gaat ervaren wat je lichaam vraagt of nodig heeft.

Als je daaraan gehoor geeft voel je je gewoonweg ‘lekkerder in je vel’ en ben je energieker. Maar het allerbelangrijkste: Do-In is vooral heel leuk om te doen.

Tarieven: €65/uur

Lees verder over Cranio therapie.

Alles wat een mens overkomt in het leven op fysiek of emotioneel gebied heeft een weerslag in het lichaam. De gevolgen van stress, ziekte, maar ook emoties als pijn, woede en angst, worden ergens in ons lichaam opgeslagen in de vorm van spanning.

Hierdoor ontstaat een druk op het Cranio-Sacraal systeem en dat heeft rechtstreeks effect op het
functioneren van het zenuwstelsel. Na verloop van tijd uit zich dat in uiteenlopende klachten.

Door gebruik te maken van zachte technieken krijgt het lichaam de kans deze spanning los te laten. Tijdens de diepe ontspanning wordt de hersenactiviteit beperkt, waardoor er in het lichaam meer energie vrij komt en het zelfgenezend vermogen wordt aangesproken.

Er ontstaat meer ruimte voor een betere doorstroming en de natuurlijke balans tussen lichaam en geest wordt hersteld.

Tarieven: €65/uur

Lees verder over Moxa therapie.

Moxa is een staafje of ‘sigaar’ gemaakt van gedroogd bijvoetkruid. Het wordt gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunst om acupunctuurpunten mee te verwarmen. Deze punten liggen op meridianen die net onder de huid lopen.

Bijvoet werd in de Middeleeuwen al “Moeder aller kruiden genoemd” om de enorme geneeskrachtige werking.

Door specifieke plaatsen te verwarmen met smeulende moxa kun je volgens de traditionele Chinese geneeskunst de doorstroming van energie beïnvloeden. De warmte van de moxa-sigaar, dringt via de meridianen diep door in het lichaam.  Je krijgt als het ware een infrarood warmte die helend werkt.

Moxa-therapie wordt voor allerlei doeleinden ingezet. Het kan helpen bij uitputting en oververmoeidheid. Het wordt toegepast bij sportblessures en bij spijsverteringsproblemen. Het wordt toegepast bij het behandelen van littekens als gevolg van verwonding of operaties. Maar het is best bekend als een alternatieve manier om te helpen met stuitligging.

De behandeling met moxa is heel aangenaam en veilig !

Tarieven: €65/uur

Lees verder over helen van littekens.

Littekens kunnen vaak meer vertellen dan alleen een verhaal van een oppervlakkige verwonding. Het zijn herinneringen in de vorm van fysieke markeringen die ons kunnen herinneren aan een gebeurtenis, een trauma, of een emotionele uitdaging. Shiatsu en moxatherapie bieden een weg om deze littekens te benaderen, niet alleen voor hun uiterlijke verschijning, maar ook voor hun diepere impact op het lichaam en de geest.

Door shiatsu en moxa op littekens toe te passen, kunnen ze helpen bij het herstel van doorbloeding en het vrijmaken van stagnaties, zowel oppervlakkig als in diepere bindweefsellagen. Dit herstelt niet alleen de fysieke conditie van het litteken, maar het kan ook helpen bij het herstellen van de connectie tussen dat deel van het lichaam en de rest van het organisme.

Wanneer een deel van het lichaam, zoals een litteken, wordt losgekoppeld van de rest, kunnen problemen ontstaan. Dit kan resulteren in een verstoring van de energiestroom in het lichaam en zelfs invloed hebben op de mentale en emotionele toestand van een persoon. Shiatsu en moxa helpen niet alleen bij het vrijmaken van fysieke blokkades, maar ze kunnen ook de weg vrijmaken voor een hernieuwde verbinding tussen het lichaam en de geest.

Het is cruciaal om te erkennen dat littekens niet alleen fysieke markers zijn, maar dat ze ook emotionele en mentale ladingen kunnen dragen. Door deze holistische benadering van littekenbehandeling kunnen shiatsu en moxa niet alleen helpen bij het herstel van het lichaam, maar ook bij het helen van de geest. Het herstel van de verbinding tussen alle delen van het lichaam draagt bij aan een algehele balans en welzijn, waardoor zowel fysieke als emotionele ongemakken kunnen worden verlicht.

In 10 sessies naar een stress -& klachtenvrij leven

Behandelingen

1

2

Voeding

Ademhaling & Yoga

3

4

Mindset

Maak een afspraak bij A Touch of Shiatu

Laden...
Jill Cuypers
Jill Cuypers
11/08/2023
Ik heb Cyclus 1 deel A en B (Opleiding Shiatsu) gevolgd bij Marjan en dit heeft mij een ander en wijzer persoon gemaakt. De 10-tallen fysieke lessen gingen door in kleine groep van 6 personen (inclusief mezelf) bij Marjan thuis waar je elke les opnieuw warm werd verwelkomd. Zij zorgde ook voor onze innerlijke mens, niet enkel 's middags maar ook doorheen de dag, steeds voedzame en verse maaltijden/drankjes met veel liefde bereid. De lessen zijn inhoudelijk zeer duidelijk en werden efficiënt opgebouwd. Er was een goede mix tussen theorie en praktijk. Daarnaast heeft zij een achtergrond als Osteopaat en maakt hiervan gebruik om de verbanden tussen de Oosterse visie en Westerse visie op gezondheid te schetsen. Het was fijn om dit samen met andere gelijkgezinde mensen te kunnen delen, de wisselwerking onderling was aangenaam en leerrijk.
J Somers
J Somers
08/07/2023
Een woordje van dank aan Marjan De cursus was heel leerrijk en de lessen boeiend en boven al onze verwachtingen. De uitgebreide bijkomende informatie die we mee hebben gekregen over de werking van ons lichaam, onze spieren en hoe bindweefsel alles binnenin omvat, over blokkades die kunnen ontstaan door trauma en de praktische oefeningen om te leren voelen. Maar zeker ook haar opmerkzaamheid bij al onze handelingen en het feit dat er zeer duidelijk werd gesteld dat deze basiscursus een initiatie was met relaxatie als doel. Sylvia en Jo
Linda Franssen
Linda Franssen
29/06/2023
Shiatsules gevolgd bij A touch of Shiatsu. Zeer veel geleerd van Marjan!!! Ze geeft les met zoveel passie en haar kennis is enorm! Nog eens een dikke merci, Marjan :-)))
Hilde Cortvrindt
Hilde Cortvrindt
28/06/2023
Onbeschrijflijk hoeveel kennis Marjan heeft en zich elke keer weer vol overgave inzet voor haar studenten. Ook in de praktijk worden issues met een ongezien gepersonaliseerde aanpak opgelost. Ik heb hier zeker mijn innerlijke rust gevonden. Dank u wel ❤️
Ingrid Leysen
Ingrid Leysen
28/06/2023
Marjan is een super fijne en lieve vrouw. Zij is zeer gedreven en geeft op een heel plezante en ontspannen manier les. Zij heeft absoluut bijgedragen tot mijn persoonlijke groei. Een absolute aanrader om bij haar les te volgen.
Guy Vicca
Guy Vicca
02/01/2023
Vriendelijk onthaal.
Iuria
Iuria
31/08/2021
Zeer warme onthaal en zeer professionele aanpak. 10 op 10😇👏👏👏