Meridiaanleer

Nieuwe data:  

22 september, 06 en 20 oktober, 03 november 2024 telkens van 09:30 – 12:30

Ontdek onze opleiding Meridiaanleer

Welkom bij onze opleiding Meridiaanleer, een unieke kans voor iedereen die de oosterse theorie over energiebanen wil leren kennen en toepassen. Deze opleiding biedt een diepgaande studie van het complexe netwerk van energiebanen in het lichaam, waardoor je de principes van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) kunt integreren in je (yoga)praktijk, behandelingen en dagelijks leven. Hierbij besteden we ook de nodige aandacht aan de westerse anatomie, wat resulteert in een holistische benadering die zowel kennis als intuïtie omarmt.

Wat kun je verwachten in onze opleiding?

  • Verduidelijking van basisconcepten uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG): Leer de essentie van Qi, Jing, Shen en andere vitale substanties, en begrijp hoe deze de basis vormen van gezondheid en welzijn.
  • Meridiaanklok en de energetische structuur van het lichaam: Ontdek hoe de energiestroom door het lichaam zich in een cyclus beweegt en hoe je deze kennis kunt toepassen in diagnose en behandeling.
  • Theorie van de Zang Fu en de praktische toepassing ervan: Verdiep je in de functies en onderlinge relaties van de Zang Fu of vde vitale en niet vitale organen volgens TCG, en leer hoe je deze kennis praktisch kunt toepassen.
  • Grondige studie en praktijk van evaluatietools: Beheers de technieken om de energiestroom in het lichaam te evalueren, inclusief Yu & Bo-punten, rug- en haradiagnosezones, en de concepten van Kyo en Jitsu.
  • Diepgaand begrip van de twaalf orgaanmeridianen: Bestudeer het verloop en de functies van de twaalf orgaanmeridianen vanuit zowel oosterse als westerse perspectieven.
  • Verkenning van Yin-Yang-filosofie en de connectie met het autonome zenuwstelsel: Begrijp de fundamentele Yin-Yang-balans en hoe deze zich vertaalt naar de regulatie van het autonome zenuwstelsel.
  • Inzicht in de vijf transformaties: Ontdek de vijf transformaties (Wu Xing) en hun relatie met de organen en meridianen in ons lichaam, en hoe deze kennis kan bijdragen aan een holistische benadering van gezondheid.
  • Meridiaanstrekkingen en hun invloed op de organen en andersom: Leer de specifieke meridiaanstrekkingen en ontdek hoe deze de organen beïnvloeden en hoe de conditie van de organen de meridianen kan beïnvloeden.

In deze cursus krijg je les samen met de studenten die de jaaropleiding shiatsu volgen. Zij hebben een volledige lesdag om de aangeleerde theorie in de voormiddag toe te passen in een volledige shiatsubehandeling.

Bij onze opleiding Meridiaanleer krijg je niet alleen theoretische kennis, maar ook praktische vaardigheden die je direct kunt toepassen. Je leert om energetische disbalansen te herkennen en te corrigeren, waardoor je een diepere verbinding met jezelf en anderen kunt ervaren.

Doe mee en ontdek de kracht van de meridianen. Versterk je (yoga)praktijk, verbeter je behandelingen en verrijk je dagelijks leven met de wijsheid van de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Kosten en Betalingsvoorwaarden:

Het totale lesgeld voor deze opleiding meridiaanleer bedraagt €400.  Om je inschrijving te bevestigen, vragen we een aanbetaling van €150, of het volledige bedrag als je wilt profiteren van een vroegboekkorting van 50€ voor 30jun2024. Betalingen kunnen worden gedaan op rekeningnummer BE45973151926989.

Indien je om een bepaalde reden niet meer kan deelnemen kan je het
gestorte bedrag altijd gebruiken voor een opleiding op een latere datum.

Lesdagen: 

Les 1:  22 september 2024, 09:30 – 12:30
Les 2:  06 oktober 2024, 09:30 – 12:30
Les 3: 20 oktober 2024, 09:30 – 12:30
Les 4: 03 november 2024, 09:30 – 12:30

Schrijf je vandaag nog in en begin aan een reis van kennis, intuïtie en holistische gezondheid.

Meridiaanleer

Therapie:
Shiatsu

Schrijf je in via onderstaand formulier.

Vul in wat je al weet. We mailen je zo snel mogelijk terug en helpen je graag verder.